Pālekt uz saturu

Schecter C-1 Exotic Star apskats

• Slēgta tēma Šī tēma ir slēgta
20 atbildes uz šo tēmu

#1 rrobis

rrobis

THE STAR

• Members
  • 1186 raksti
  • LocationRīgas-Bišumuižas apvienotā karaliste

Pievienots 06 May 2008 - 10:35 PM

Instrumenta cena: 499,- Ls
Iegādāts: 21.02.2008. Salonveikalā "Mūzika", jeb plašāk zināms - Biedrības namā

Ražotāja Specifikācija:

CONSTRUCTION/SCALE: Set-Neck w/ Ultra Access / 25.5”
BODY: Mahogany w/ Quilted Mahogany
NECK/FINGERBOARD: 3-pc. Mahogany/Ebony
FRETS: 24 Jumbo
INLAYS: Dual-Ply "Nautical Star"
PICKUPS: Schecter SuperRockII w/ matching covers (tieši tādi paši, kā custom shop modeļiem)
ELECTRONICS: Vol/Vol/Tone (tap)/3-Way
BRIDGE: TonePros TOM w/thru-body
BINDING: Vintage White
TUNERS: Grover
HARDWARE: Black Chrome

Pieejamās krāsas:

Ievietotais attēls
Ievietotais attēls
Ievietotais attēls

Viedoklis

Nu sākšu ar to, ka šī ir mana PIRMĀ elektriskā ģitāra, līdz ar to nevaru pilnīgi objektīvi salīdzināt dažādas nianses ar kvalitātes ziņā līdzīgiem izstrādājumiem, bet nu pie lietas. Pērkot ģitāru man bija 4 galvenās prasības - lai tai būtu laba clean skaņa, lai būtu sustain (attiecīgi pārsvarā skatījos neck-thru), lai būtu superstrats (jo lp forma vienkārši kretinē, bet stratam noņēmēji fonē ar draivu), kā arī lai nebūtu floyds. Sākumā vēlējos iegādāties Schecter C-1 Blackjack, jo tā bija ērta, un skaņa arī ļoti patika, bet līdz brīdim, kad pietika līdzekļi, tādas vairs nebija.
Šī ģitāra pilnībā attaisno manas cerības un vairāk kā apmierina manas vajadzības. Tā kā sanāk spēlēt blūzu un arī šo un to roķīgu, tad tas ir tieši tas, kas vajadzīgs. Šim instrumentam tāpat kā daudziem Schecter ražojumiem ir iespēja sadalīt humbucker par single un tas tiešām ir ļoti patīkami, jo kad gribas paspēlēt dažāda stila mūziku, nevajag divas ģitāras. ģitārai ir 1 toņa un 2 skaļuma regulēšanas poči. pavelkot toņa regulētāju, humbucker tiek sadalīts uz single. Ar single coil ģitāra neskan tieši kā strats, bet nedaudz biezāk bridge pozīcijā, savukārt neck - dzidrāk, pat līdzīgāk akustiskajai skaņai. vidējā pozīcijā abi singli dod patīkamu, gaišu skaņu. principā skaņa ir kaut kas pa vidu starp tele un strat.
Ar humbucker skaņa jau ir daudz spēcīgāka un smagnējāka. neck pozīcijā tā ir tāda dzidrāka un sulīga, bet bridge - tāda tumīga.
Tā kā spēlēju uz Orange 30w kombīša, tad jaudīgu distortion nevar mājās dabūt izmantojot kombja piedāvātās iespējas, bet ar esošo ģitāra ar overdrive skan fantastiski silti un patīkami. ar tādu kā kraukšķīgu, overdrive humbucker bridge pozīcijā un tādu sulīgu, gaišu humbucker neck pozīcijā. protams, ar singliem fonē un diezgan, bet arī ar tiem skaņa tik tiešām priecē. veikalā tika pamēģināts paspēlēt ar tādu spēcīgu distortion pie crate kabineta ar crate (laikam) galvu. es biju pārsteigts, cik krasi mainās ģitāras skaņa pie dažāda lieluma gain, nezaudējot patīkamo toni un spēcīgo skaņu. pateicoties dažādajām slēgšanas iespējām ar toņa regulātoru var fantastiski variēt ar skaņu pēc sirds patikas. sustain ir lielisks un var diezgan spēcīgi just, kā ģitāra pie sāna vibrē, kad spēlē ātrākus rifus pa 4., 5. un 6. stīgu.
Pirkšanas brīdī ģitāra bija nedaudz jāskaņo, bet es nebrīnos, ka bija tikai nedaudz jāpaskaņo, noņemot no statīva, jo skaņojumu tur patiešām labi. ģitāra skanēja labi jau ar transporta stīgām, bet pēc akustiskās ģitāras patīkamās pieredzes uzliku elixir .10 - .46 stīgas. skanējums palika mīkstāks un visnotaļ patīkamāks.
Runājot par ergonomiju - ļoti ērts grifs. nav gan tik plāns kā Ibanez izstrādājumiem, bet ļoti ērts, vienīgi uz pēdējām ladām (21-24) 5. un 6. stīgai ir grūti piekļūt. korpuss ir izcili nostrādāts un ērts. nav manāmas ne mazākās lakas defektu iezīmes. pati laka arīdzan izskatās visai bieza un dziļa, līdz ar to ģitāras krāsa izskatās ļoti jauki. baltā līnija gar korpusa un grifa malu piedod instrumentam odziņu.

Trūkumi:

pie trūkumiem varētu atzīmēt ladu "dziļumu". manai ģitārai tās nav noslīpētas ir tā, ka nospiežot stiprāk, mainās nots - respektīvi ir jāpiešaujas spēlēt, jo spiežot stīgu līdz grifam neskan gluži tā nots, kas ir uz tās ladas (pēc akustiskās parasti paiet kādas pāris minūtes, kamēr pierod). tā ka šīs ģitāras pircējiem iesaku padomāt par šādu apstrādi (kaut gan, varbūt iespēlēsies. nezinu neesmu tik advancēts šajos jautājumos).
vēl viens neliels mīnuss un tajā pat laikā pluss ir pārslēgšanas slēdža novietojums. sākumā visu laiku, tagad šad un tad sanāk nejauši pārslēgt no neck uz both pozīciju, bet tas ir atkarīgs no spēlēšanas pozas.
vēl vien trūkum ir oktāvu regulēšanas skaņotāju skrūves - līnijskrūvgriezis. parocīgāk būtu seškante.

Kopsavilkums

absolūti universāls intruments, kas kliedē priekštatu, ka Schecter ir tikai metalhead gičas. pie kvalitātes nav kur piesieties. ļoti ērta un skaņas ziņā patīkama ģitāra. krāsojums un laka padara ģitāru vizuāli dārgāku nekā tā patiesībā ir, bet arī skan labāk nekā citas ģitāras šajā cenu kategorijā. iesaku tiem, kas spēlē classic rock, hard rock, blues, protams ar attiecīgu distortion skan ideāli arī smagajā mūzikas galā. manā skatījumā labākais price/performance produkts, kas pie mums ir nopērkams

Mans instruments

Ievietotais attēls
Ievietotais attēls
Ievietotais attēls

playing alone gives me satisfaction that i cannot really explane

#2 parrymason

parrymason

THE STAR

• Members
  • 1237 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 06 May 2008 - 10:43 PM

Varbūt, ka labākais/pilnīgākais review, ko esmu šeit lasījis :)

:thumbsup:
nasty prisms, good Sir!!!

#3 zemzem

zemzem

Ģitāras griezējs

• Members
  • 363 raksti
  • LocationDobele

Pievienots 06 May 2008 - 10:44 PM

pārliecināji, tagad es ar gribu šo ģitāru :D
nekas nav labāks kā brīvība
Ievietotais attēls
skricelis.wordpress.com

#4 mp3

mp3

Gitaristiem.lv Komanda

• Moderators
  • 1414 raksti
  • LocationRiga

Pievienots 06 May 2008 - 10:47 PM

rrobis, liels paldies par aprakstu.
Aptuveni tādam ir jābūt instrumentu vai citu ģitārstuff'a aprakstam (review).

:thumleft:

Vienīgais protams ko varētu vēlēties, tas ir - salīdzinājumu ar citiem instrumentiem. Pagaidām forumā ar to ir visgrūtāk. :paranoid:
------------------------------------------------------------------
whatever

#5 rrobis

rrobis

THE STAR

• Members
  • 1186 raksti

Pievienots 06 May 2008 - 10:49 PM

mp3 teica:

Vienīgais protams ko varētu vēlēties, tas ir - salīdzinājumu ar citiem instrumentiem. Pagaidām forumā ar to ir visgrūtāk. :paranoid:

kā jau minēju šī ir pirmā elektriskā manā īpašumā, līdz ar to īpaši salīdzināt nevaru. vienīgi varu piebilst, ka sustain pat labāk patīk par epi
Ievietotais attēls

#6 Timm

Timm

Ģitāras griezējs

• Members
  • 175 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 16 May 2008 - 01:31 PM

tiešām labs review! mīlu Schecter ģitāras :)
vienīgi par to "spiežot stīgu līdz grifam neskan gluži tā nots, kas ir uz tās ladas" es varu pateikt, ka tā ir absolūti normāla parādība elektriskajām (pieļauju, ka uz akustiskajām vnk tas neskan pietiekoši skaļi, lai dzirdētu)- tas, var teikt, līzinās skalopētajam grifam, kur tie iedobumi starp ladām ir daaaaudz lielāki, un lai mācētu labi spēlēt ar viņu, jābūt arī labai muzikālajai dzirdei! :) pieradīsi un būs oK!
Programmatūras izstrāde uz pasūtījumu: uzņēmumu iekšējās infrastruktūras sistēmas (darbinieku, laika, resursu uzskaite, utt.), mājaslapas, u.c. - ja ir interese, PM

#7 Heathen

Heathen

Ģitāras griezējs

• Members
  • 252 raksti

Pievienots 16 May 2008 - 05:47 PM

Domāju par Schecter Hellraiser iegādi uz rudens pusi :)

#8 Anger

Anger

Spēlmanis

• Members
  • 81 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 24 May 2008 - 07:39 PM

rrobis teica:

manā skatījumā labākais price/performance produkts, kas pie mums ir nopērkams

Esi skatījies vēl kādas citas el. ģitāras Latvijas veikalos? Kuras tu (arī citi) ieteiktu izmēģināt no tās pašas cenu kategorijas? Protams, Price/Performance skatījumā ... (teiksim, tajā pašā stilā lai spēlētu - Blues, rock)

Es arī veikalā paspēlēju Exotic Star - vnk konfekte un iespējams, ka labākā el. ģitāra šajā cenu kategorijā, taču nevaru būt objektīvs vērtētājs, ja esmu izmēģinājis tikai 1 el. ģitāru ever.
\m/

#9 rrobis

rrobis

THE STAR

• Members
  • 1186 raksti

Pievienots 24 May 2008 - 09:37 PM

nu paskaties prs kādu modeli. arī tiem pašiem LTD ir daži labi. ibanez arī vari paskatīties. nu es iesaku šo :D
Ievietotais attēls

#10 agnis16

agnis16

Savējais

• Members
  • 25 raksti
  • LocationJēkabpils

Pievienots 01 September 2008 - 08:03 AM

Man ar sākumā bija vēlēšanās tikt pie Schecter gicas, meklēju arī šādas formas tipa gicu, bet vienīgais sapratu ka Omen-6/7 man būtu bijis pa kabatai un tad kad bez gribēšanas parādijās varēšana viņu pirkt tadas nebija tapēc nopirku Ibanez giču, kura manī arī pārsteidza, domāju ielikt arī aprakstu.
Draugiem.lv - Agnis Aldiņš
Skype - homonocturnum / NeZvers/ Agnis Aldiņš

#11 OskarsT

OskarsT

Biedrs

• Members
  • PipPip
  • 13 raksti
  • LocationValmiera

Pievienots 14 October 2008 - 09:16 PM

wow! ideāls apraksts :) nenormāli tagad gribētu šitādu kokli!

#12 sycamore

sycamore

Spēlmanis

• Members
  • 78 raksti

Pievienots 15 November 2008 - 07:19 PM

sito suudu tiku paspelet pirms tu nopirki vinju biedribas namaa. skan jau normali.. vismaz kliins bija norm.. nu tada pavieglai muzikai gjitara. par tajam ladaam.. lielakajai daljai el.gjitaru ir tadas ladas un tas nav nekas jauns un nepareizs.. tadam vinjaam jabuut. vnk nevajag grifu spiest no visa speeka. un tava modernaa valoda paarspeej visu... tu neesi ADVANCEETS lai apstriidetu mani. dabuu levelu tad varesi runaat ! (finger)

#13 daavisz

daavisz

Vietēja mēroga zvaigzne

• Members
  • 955 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 15 November 2008 - 08:15 PM

sycamore teica:

sito suudu tiku paspelet pirms tu nopirki vinju biedribas namaa. skan jau normali.. vismaz kliins bija norm.. nu tada pavieglai muzikai gjitara. par tajam ladaam.. lielakajai daljai el.gjitaru ir tadas ladas un tas nav nekas jauns un nepareizs.. tadam vinjaam jabuut. vnk nevajag grifu spiest no visa speeka. un tava modernaa valoda paarspeej visu... tu neesi ADVANCEETS lai apstriidetu mani. dabuu levelu tad varesi runaat ! (finger)

padomā pirms raksti stulbus un nevajadzīgus komentārus.

#14 rrobis

rrobis

THE STAR

• Members
  • 1186 raksti

Pievienots 15 November 2008 - 11:28 PM

sycamore teica:

ok kā Tu vari apgalvot, ka tiki paspēlēt pirms es pirku? tas ir viens. otrs - es jau nerakstīju, ka ši giča ir tikai un vienīgi high gain mūzikai paredzēta, bet gan pietiekami universāls instruments par saprātīgu cenu. treškārt - vārdam "sūds" ir visai relatīva nozīme katram individuāli. un visbeidzot - neņem ļaunā, bet dzīvē ir ne tikai gaļas mūzika, bet arī tādas lietas kā blūzs, klasiskais (hardroks laikam parizi saucās) roks un arī tas pats džezs, un nemaz nevajag baiso "levelu" lai to saprastu. pilnīgi piekrītu, ka tumšāko mūzikas žanru pārstāvji šo štrumu neizvēlēsies, kaut gan arī "viegla mūzika" arī ir visai diskutabls jautājums. man nav jādabū levels, lai Tev argumentētu, jo man pilnīgi vienalga cik Tu kruts un neko necenšos pierādīt. gribēju tikai piebilst, ka laikam Tev čābīgs garastāvoklis un tīri tā meklējot kādu, kam iezāģēt, ierakstīji šeit. pilnīgi saprotams, jo katram ir melnās dienas, bet ir tāds nerakstīts likum forumos - ja nav ko teikt, vai nevari neko konstruktīvu un argumentētu uzrakstīt, klusē.
Ievietotais attēls

#15 sycamore

sycamore

Spēlmanis

• Members
  • 78 raksti

Pievienots 16 November 2008 - 03:22 AM

es jau nerakstiju ka ta gitara slikti skan vai ari tas ka vinja nav hyper metalam ka tas ir slikti..
to gitaru tiku paspelet pirms tevis jo vinja biedribas nama staveja.. un tu pats uzrakstiji datumu kad pardevi. es biki pirms tam biju tur un nomeginaju.
par to levelu.. tas vnk tava advancetajaa valaoda bija domaats. lai ko vien tev tas nenozimetu.

#16 sycamore

sycamore

Spēlmanis

• Members
  • 78 raksti

Pievienots 16 November 2008 - 03:23 AM

daavisz teica:

sycamore teica:

padomā pirms raksti stulbus un nevajadzīgus komentārus.

cilvekiem ir jazin ka tajam ladam viss ir kartibaa . :p padoma labak par savu stulbo komentaru

#17 Heathen

Heathen

Ģitāras griezējs

• Members
  • 252 raksti

Pievienots 16 November 2008 - 10:20 PM

sycamore teica:

cilvekiem ir jazin ka tajam ladam viss ir kartibaa . :p padoma labak par savu stulbo komentaru

Vnk ej na*uj.

#18 sycamore

sycamore

Spēlmanis

• Members
  • 78 raksti

Pievienots 19 November 2008 - 03:24 PM

Heathen teica:

sycamore teica:

Vnk ej na*uj.

hormonu veetras ? nejau es tavai maatei kko uzbraucu.. bet tu to visu tik personigi uztver ta it ka es butu tev kraninju atravis. ja tu dzivee buutu tads pats ka savaa avataaraa tad.. man nav ko teikt :D

#19 rrobis

rrobis

THE STAR

• Members
  • 1186 raksti

Pievienots 19 November 2008 - 04:38 PM

sycamore teica:

Heathen teica:

sycamore teica:

Vnk ej na*uj.

hormonu veetras ? nejau es tavai maatei kko uzbraucu.. bet tu to visu tik personigi uztver ta it ka es butu tev kraninju atravis. ja tu dzivee buutu tads pats ka savaa avataaraa tad.. man nav ko teikt :D

heathen pazīstu personīgi. sakarīgs čalis. manuprāt, varam beigt šo vārdu apmaiņu ar domu, ka katram savs un par gaumi nestrīdas, bet viedokli agumentēti pamato. miers
Ievietotais attēls

#20 mp3

mp3

Gitaristiem.lv Komanda

• Moderators
  • 1414 raksti
  • LocationRiga

Pievienots 19 November 2008 - 06:00 PM

Piedirsa normālu topicu. :\
:retard:
LOCKED.
whatever

0 Lietotāji(s) lasa šo tēmu

0 biedri(s), 0 viesi(s), 0 anonīmi(s) lietotāji(s)

gandrs.lv gitarspele.lv banner