EPIPHONE Les Paul Custom Black Beauty

22.5 Ladas
2 skaļuma, 2 toņa poči,
3 pozīciju slēdzis (Rythm/Both/Solo)
3 Alnico pasīvie hambeikeri :)
Sarkankoka korpuss un grifs.
Palisandra (rožkoka) fingerboards (nezinu, kā pateikt lv)
Ebony Black un Creme Binding krāsojums,
"Zeltīti" visi "dzelži".
Tune-O-matic ar stop tailpiece tilts.
Groover kolkas.
Emocionālā daļa.
Tātad.. Esmu droši vien jau 2 gadus domājis par šo giču un beidzot viņu ieguvis. Arī tie, kuriem LP nepatīk un tie, kuri uzskata, ka gičai ir jāsākas no 1k Ls mani sapratīs vismaz emocionālā ziņā. Pa šo laiku esmu vairākas reizes mēģinājis atbildēt uz jautājumu - vai tā ir īstā, manējā?
Visos mūzikas veikalos man atlika tikai pieslēgt, nostrinkšķināt pāris stīgas un es jau sapratu, ka es gribu tikai Melno Skaistuli.
Piedodiet - ir grūti rakstīt ar prieka asaru pilnām asarām. ;)
Ir pagājusi nedēļa, kā VIŅA ir ienākusi manā vecpuiša dzīvoklī.
Un tagad man liekas, ka ir kaut kā kļuvis gaišāk un mājīgāk.
Mazliet nopietnāk
Ģitāra ir nostrādāta uz goda. Ja man bija kur piekasīties Custom gičām, tad BB tur nav kur piebilst. Viss krāsojums, lakojums un "dzelžu" lējuma, formu kvalitāte ir lieliskā izpildījumā.
Paņemot rokās uzreiz jūtams ģitāras svars. Nav nekāda vieglā.
Grifs ir mazliet resnāks nekā parasti, bet ja salīdzina ar Gibson klasiko grifu - tievāks un ērtāks. Grifa pamatne krāsota, lakota tāpat kā korpuss.
Noskaņot ir viegli, jo Groover kolkas ir tiešām precīzas un lieliski tur skaņojumu.
Stīgas stāv diezgan augstu, ja salīdzina ar Steve Vai signature gičas klavierveida spēlēšanu, tad te ir jāpiešaujas, ja grib to pašu ātrumu.
Bet, ja nepiekasās pie grabēšanas virs ~10 pozīcijas - var nolaist ļoti zemu.
Grabēšana (vai stīgu pieskaršanās ladām) nav dzirdama spēlējot caur pastiprinātāju, jo ir ļoti minimāla. Es esmu noregulējis tā lai nekas negrab un nevaru sūdzēties, ka būtu par augstu. Bet ir doma aizvest pie kāda lietpratēja uz analīzi varbūt es kļūdos un nekas tur negrabēs. No manis instrumentu meistars vēl nesanāk. Un man patīk labs stīgu action!
Ladas nostrādātas manuprāt skaisti un ļoti kvalitatīvi. 22gb man ir pietiekošs daudzums. Ja vajag var taču pastiept :D
Pieslēdzot ģitāru normālam pastiprinātājam, bez jebkādiem efektiem un nedod Dies' procesoriem starpā ārprātīgi pārsteidza ģitāras clean skaņa.
Biezāka un apaļāka Rythm pozīcijā, Samtaini dzidra Solo pozīcijā, pagriežot toņa poci - krēmīga.
Ģitārai ir "sava" elpa. Overdrive gadījumā var ideāli saregulēt un baudīt Led Zeppelin un Jimi Page raksturīgo burbuli.
Sustain lielisks! To droši vien paveic tas, ka grifs ir saaudzēts, salīmēts ar korpusu un nav skrūvēts (aizmirsu, kā to sauc).
Pārsteidz tas, ka nemaksājot par šo instrumentu kā par original one var iegūt lieliskus skaņas variantus.
Blūzs, džezs, roks, smagāki toņi šai gičai nav šķērslis.
Par skaņu visprecīzāk būtu teikt - tai ģitārai IR skaņa un dvēsele.
Iegūstot šo instrumentu esmu pilnīgi un galīgi sapratis, ka procesori un lēti efekti nogalina skaņu. Paspēlēšanās nolūkā pieslēdzu Zoom 707II.
Vāks! Pazuda viss prieks. Ja grib tikai spēlēt lai skanētu - šo instrumentu nevajag pirkt! Šī ģitāra ir dzīva.
Komplektā ar Zoom jāslēdz Behringeri un visādas e-ģitāras. Un jāspēlē caur portatīvā datora JBL skaļruņiem. :D
Summāri. (personīgi)
Izpildījums : 9
Skaņa: 9
Darbība: 9
Uzticamība: 9
Iespaids: 9.5
Piedodiet, bet tas ir mans pirmais review. Vēlāk sarakstīšu par pārējām savām gičām.