Pālekt uz saturu

cik watu kombi vajag?

• Please log in to reply
14 atbildes uz šo tēmu

#1 pensionars

pensionars

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 raksti

Pievienots 08 December 2010 - 03:52 PM

sveiki ģitārdraugi!
zinu, ka šī tēma vairākas reizes ir izmalta cauri, bet man patīk pašam paprasiit :)
ar cik watiem var pārsist bungas?
ko labu varat piedaavaat, esmu gatavs maksaat liidz 150 ls..
zip.lv atradu fender 212r 100 watu, kaadas atsauksmes par viņu?
un vel skatijos attreidaa vox vt30 modeleejosho, nu taja majas lapaa. ar taadu vareetu parsist bungas? ja stilam ir noziime, tad kaut vai no bluuza liidz metaalam, kkaa taa. :D
paldies jau iepriekš.

#2 guitarman

guitarman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 raksti

Pievienots 08 December 2010 - 04:05 PM

Lai pārsistu bungas, solid steitam - 50 un uz augšu. Lampiniekam 30 un uz augšu.

#3 trubadurs

trubadurs

Spēlmanis

• Members
  • 100 raksti

Pievienots 08 December 2010 - 04:07 PM

Daudzi saka, ka dzīvajā, nemaikotām bungām, ja nav ekstrēmi skaļš vai kluss bundzinieks, aptuveni 30w būtu ideāli (ja runa ir par lampu vatiem).
Bet ar modelētājiem vari ieberzties pamatīgi - par to pats esmu pārliecinājies - tie nekad īsti pareizi negrib sēdēt miksā - kaut kas ar vidiem īšti nav. Tas arīnozīmē, ka dzīvajā vari ātri vien nogrimt.
Ja tranzistor-vati, tad ar 100w vajadzētu pietikt.

#4 pensionars

pensionars

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 raksti

Pievienots 08 December 2010 - 04:09 PM

nu labi, tad ar tiem 30 nepietiek..
jāskatās kas cits

#5 trubadurs

trubadurs

Spēlmanis

• Members
  • 100 raksti

Pievienots 08 December 2010 - 04:14 PM

es iesaku mazu lampinieku - piem. ar 15w VARĒTU varbūt pietikt, ja nevajag baigi clean toni. Labs variants būtu, piem., Orange Tiny Terror, vai kas tamlīdzīgs, voksam arī savs mazais analogs šitam modelim ir. Tikai tas nav kombis un tās galvas lietotas aptuveni jau tavu budžetu nedaudz pārsit.
Es jau ieteiktu nedaudz piekrāt - varbū pārdod kādu vecu sudraba vai zelta plombi, utt. :)

#6 crane

crane

Vietēja mēroga zvaigzne

• Members
  • 566 raksti

Pievienots 08 December 2010 - 05:56 PM

tik pat liela nozīme kā vatiem ir arī skaļruņu jūtībai. ņemot skaļruni ar 3dB lielāku jūtību var ampa jaudu dalīt ar 2 un efekts tas pats.

#7 trubadurs

trubadurs

Spēlmanis

• Members
  • 100 raksti

Pievienots 08 December 2010 - 07:03 PM

crane, protams, taisnība - ja ņem kombi vai kabinetu, tad tēmē uz 100db skaļruni (ja tiešām uztrauc tas, ka varētu būt par klusu). Kaut gan patiesībā, parasti jau ar lampiniekiem uzstājoties cilvēki sāk sastapties ar nākamo problēmu - kaut kā jāsamazina skaļums. Baigi grūti ieteikt, jo daudz kas atkarīgs arī no vietas, kur uzstājaties (pieņemu, ka runa ir par maziem bāriem). Tur ar 30w lampām un 100db skaļruņiem varētu sanākt nepatikšanas ar īpašnieku :)

#8 pensionars

pensionars

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 raksti

Pievienots 09 December 2010 - 08:10 PM

šeit ir video, kur čalim rakstīts aprakstā, ka viš spēlē caur šo VOX VT30 kombi.
nu cik es saprotu, tad tas kombis ir skaļāks par bungām, vai vismaz kautcik dzirdams uz bungu fona? :paranoid:

#9 Draky

Draky

Ģitāras griezējs

• Members
  • 382 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 09 December 2010 - 10:20 PM

Nu kcik dzirdams būs tā, ka dzirdēsi varbūt kkādu troksni līdz ko skaļāk sāks bundzinieks spēlēt... Tas ir labs kombis pa to cenu, bet nu ņem 50 watīgu tādu tad un vēlams ar 2 skaļruņiem, ja gribi to VOX'u...
"Post-rock is a new world, world of many colors, and what picture will be painted in your head depends mostly on your perception then on music itself."

#10 steinmanisk

steinmanisk

Ģitāras griezējs

• Members
  • 286 raksti
  • LocationPārdaugava

Pievienots 10 December 2010 - 12:52 AM

Valvetronix ir jauki tādā ziņā, ka tiem ir draudzīga cena, viņi ir skaļi un piebāzti ar efektiem. Neaizmirsīsim arī foršo attenuatoru (kurš patiesībā neko daudz nemaina) un austiņu izeju.

Valvetronix nav TIK jauki skaņas ziņā - high gain draivi izklausās chorusīgi pat bez jebkādiem efektiem, skaņa "nesēž" kopīgajā miksā un kombis nereaģē uz niansēm tik labi, kā citi izstrādājumi. Jo mazāk gaina, jo labāk šitie aparāti skan.. VT arī nāk līdz ar iebūvētu slimību - nepārdomātu dzesi - tiem reizēm patīk nosvilt, jo pastiprinātājs nedabū pietiekoši atdzist.

BET, kā tāds all-rounders, par 130 Ls šis varētu tomēr būt viens no uzvarētājiem - http://www.ss.lv/msg... ... fdkpf.html
Crap in - crap out*

*No sūda vasku neizspiedīsi.

#11 Eudoxus

Eudoxus

Ģitāras griezējs

• Members
  • 398 raksti
  • LocationJūrmala

Pievienots 10 December 2010 - 03:42 AM

Vēl vari apsvērt iespēju Elkorā pa 199Ls (tas ir turpat vai par 100Ls lētāk nekā interneta veikalos) paņemt Laney LC 15 lampu kombi. Ja vajag vari vēlāk piepirkt klāt kabinetu.
http://www.laney.co....p?prod=lc15-110

#12 Dolfs

Dolfs

Vietēja mēroga zvaigzne

• Members
  • 708 raksti

Pievienots 10 December 2010 - 07:54 AM

Eudoxus teica:

Vēl vari apsvērt iespēju Elkorā pa 199Ls...
Tu taču teici, ka paņēmi pēdējo :)

No savas pieredzes varu teikt, ka 15W būs tomēr nedaudz par maz dzīvajai performancei
kopā ar buņģieri. Tāpēc arī es nomainīju savu VC-15 pret VC-30.

#13 Eudoxus

Eudoxus

Ģitāras griezējs

• Members
  • 398 raksti
  • LocationJūrmala

Pievienots 10 December 2010 - 12:17 PM

Dolfs teica:

Tu taču teici, ka paņēmi pēdējo :)

Es paņēmu pēdējo VC-15, bet viens LC-15 vēl tur palika.

#14 Krapaalis

Krapaalis

Ģitāras griezējs

• Members
  • 265 raksti

Pievienots 14 December 2010 - 01:04 AM

man pašam ir fender 100 watīgais 212r un viņs uz vienas trešās pārsit bungas. Arī 65 watīgs tranzistors (ibanez mimx65) pārsita bungas.

#15 troksnis

troksnis

Jauniņais

• Members
  • Pip
  • 3 raksti

Pievienots 04 February 2012 - 04:41 PM

Klau, ko Tev nelabu tas bundzinieks izdarījis ...?! Tak pasēdiet pie laba aliņa un salīgstiet mieru ...
...mūzika sākas ar klusumu ...!

0 Lietotāji(s) lasa šo tēmu

0 biedri(s), 0 viesi(s), 0 anonīmi(s) lietotāji(s)

gandrs.lv gitarspele.lv banner