Pālekt uz saturu

STEIDZAMI!!

tapiņas

• Please log in to reply
7 atbildes uz šo tēmu

#1 playiguitar123

playiguitar123

Jauniņais

• Members
  • Pip
  • 8 raksti

Pievienots 13 January 2012 - 06:27 PM

Esmu jauniņā ģitāras spēlēšanā, tapēc ceru, ka varēsiet palīdzēt :)

Akustiskās ģitāras tapiņa visu laiku nāk ārā, pievelkot sesto stīgu. Ko man darīt?

#2 fupos

fupos

Vietēja mēroga zvaigzne

• Members
  • 525 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 13 January 2012 - 11:25 PM

Iespiest tapu dziļāk. Ja nepalīdz, palaist bridge tiltu zemāk, lai stīgu velk nevis uz augšu paralēli tapai, bet horizontāli.
freedom

#3 Dolfs

Dolfs

Vietēja mēroga zvaigzne

• Members
  • 708 raksti

Pievienots 13 January 2012 - 11:38 PM

Interesanti, kā tad uz akustenes viņa palaidīs bridža tiltu zemāk??? Tādas lietas pie meistara jātaisa, pati neko nedari!
Tapiņu ar spēku iespiest stingrāk un tikai.

#4 playiguitar123

playiguitar123

Jauniņais

• Members
  • Pip
  • 8 raksti

Pievienots 14 January 2012 - 02:38 PM

Ar spēku iespiest jau mēģināju, bet nepalīdz. Ja nomainīšu tapiņas, tas varētu līdzēt?

#5 Dolfs

Dolfs

Vietēja mēroga zvaigzne

• Members
  • 708 raksti

Pievienots 14 January 2012 - 02:51 PM

Ja tas caurums ir izļurkāts, tad maiņa nelīdzēs...ieliec kaut ko starpā, lai nofiksētu to tapu.

#6 playiguitar123

playiguitar123

Jauniņais

• Members
  • Pip
  • 8 raksti

Pievienots 14 January 2012 - 06:21 PM

Paldies! :)

#7 darkfire

darkfire

Ģitāras griezējs

• Members
  • 374 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 14 January 2012 - 07:21 PM

Ģitāra jauna vai lietota? Man nopērkot jaunu instrumentu arī bija līdzīga problēma. Es darīju tā, ka nedaudz nospriegoju stīgu, tad atkal iespiežu puļķi dziļāk, tad atkal turpinu nospriegot, atkal uzspiežu un tā pamazām panācu līdz standarta E notij. Ceru, ka kādu dienu nedabūšu pa seju :D :D
Doom or be doomed!!!!

#8 Deviņvīru spēks

Deviņvīru spēks

Savējais

• Members
  • 20 raksti
  • Locationnu bet tač Rīga

Pievienots 30 January 2012 - 12:08 PM

Tā viltība ir tur, ka tas bumbulis, kas ir stīgas galā, nedrīkst aizķerties pret tapiņas galu. Patiesībā bumbulim ir jābalstās pret korpusa iekšpusi, tapiņa domāta tikai, lai neļautu stīgai izslīdēt. Dari tā: ar tapu iestum stīgu iekšā, bet ne līdz galam, bet tā, lai stīga vēl puslīdz brīvi staigā. Tad pašu stīgu iestum dziļāk, ja vajag, bišķi pagrozi, un tad pavelc atkal ārā tik tālu, lai bumbulis pabrauktu garām tapiņai un atdurtos ne vairs pret tās galu, bet gan jau pret korpusa iekšpusi. Varēsi just, ka ir, kad tapiņa kustēsies, nevelkot līdzi stīgu. Un tikai tad iestum tapiņu līdz galam, viegli pievelkot stīgu, lai neaizbrauc līdzi. Teorētiski tad arī tapiņai vairs nedrīkstētu vilkties ārā. Ja velkas, varbūt tā ir par daudz izļurkājusies un jānopērk jauna.
Jābūt iemeslam, kāpēc ģitāras pārdod mūzikas veikalos, nevis "100% sportā".

1 Lietotāji(s) lasa šo tēmu

0 biedri(s), 1 viesi(s), 0 anonīmi(s) lietotāji(s)

gandrs.lv gitarspele.lv banner