Pālekt uz saturu

Grifs

tirisana

• Please log in to reply
8 atbildes uz šo tēmu

#1 Gramms2

Gramms2

Biedrs

• Members
  • PipPip
  • 12 raksti

Pievienots 27 January 2012 - 01:31 PM

Sveiki. Ar ko var notīrīt akustiskajai ģitārai grifu? Uz grifa tur visādi netīrumi salipusi. Zinu ka var ar terauda vilnu, bet nezinu kur tadu dabut. :D IR kadi citi varianti?

#2 Gramms2

Gramms2

Biedrs

• Members
  • PipPip
  • 12 raksti

Pievienots 27 January 2012 - 01:38 PM

Skatīt rakstuGramms2, 27 January 2012 - 01:31 PM teica:

Sveiki. Ar ko var notīrīt akustiskajai ģitārai grifu? Uz grifa tur visādi netīrumi salipusi. Zinu ka var ar terauda vilnu, bet nezinu kur tadu dabut. :D IR kadi citi varianti?
un vel ir problema ar ladam, kad speleju, stiga aizkerais aiz ladas, ir kada iespja ka to labot?

#3 Jaaniic

Jaaniic

Ģitāras griezējs

• Members
  • 405 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 27 January 2012 - 02:52 PM

Es nezinu par tērauda vilnu, bet manai ģitārai, lai notīrītu netīrumus no grifa parasti pietiek ar mitru lupatiņu (NE tērauda). Ja nemaldos, tad tērauda vilnu izmanto, lai noņemtu lakas virskārtu, vai "to dull the finish". Ar tādu ģitārai klāt neskārtos.

Skatīt rakstuGramms2, 27 January 2012 - 01:38 PM teica:

un vel ir problema ar ladam, kad speleju, stiga aizkerais aiz ladas, ir kada iespja ka to labot?
Es pat nevaru iedomāties, kā tas izskatās :D pastāsti sīkāk, vai ieliec kādu bildi.
Fender Blacktop Telecaster CAR/maple -> Korg Pitchblack, Roland Double Beat Fuzz, Boss SD1, Boss OS2, Boss RE20 -> Fender Super Champ XD/Ibanez TBX150R | EBow

#4 Gramms2

Gramms2

Biedrs

• Members
  • PipPip
  • 12 raksti

Pievienots 28 January 2012 - 01:02 AM

Skatīt rakstuJaaniic, 27 January 2012 - 02:52 PM teica:

Es nezinu par tērauda vilnu, bet manai ģitārai, lai notīrītu netīrumus no grifa parasti pietiek ar mitru lupatiņu (NE tērauda). Ja nemaldos, tad tērauda vilnu izmanto, lai noņemtu lakas virskārtu, vai "to dull the finish". Ar tādu ģitārai klāt neskārtos.

Es pat nevaru iedomāties, kā tas izskatās :D pastāsti sīkāk, vai ieliec kādu bildi.
AR mitru lupatu, vai tad nevar but ta ka grifs sak deformeties??

Un par tam ladam ir ta kad es 1. stigu spelejot, ja kaut ka kartigi netrapa un vina iestiepjas uz leju tad vina aizkeras aiz tas ladas. :D ja saprati, :D

#5 Dolfs

Dolfs

Vietēja mēroga zvaigzne

• Members
  • 708 raksti

Pievienots 28 January 2012 - 08:08 AM

Tādu ģitāru, kur ķeras ladas, ir uzreiz jānes pie meistara, lai noslīpē nekvalitatīvi atstātos ladu galus.

#6 Jaaniic

Jaaniic

Ģitāras griezējs

• Members
  • 405 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 28 January 2012 - 09:34 AM

Skatīt rakstuGramms2, 28 January 2012 - 01:02 AM teica:

AR mitru lupatu, vai tad nevar but ta ka grifs sak deformeties??

Ar mitru lupatiņu tev tur nekas nenotiks. Notīri visus netīrumus un tad ar sausu lupatiņu pārej pāri. Ir arī speciāli tīrīšanas līdzekļi un ēļļas.

Par ladām Dolfam taisnība.
Fender Blacktop Telecaster CAR/maple -> Korg Pitchblack, Roland Double Beat Fuzz, Boss SD1, Boss OS2, Boss RE20 -> Fender Super Champ XD/Ibanez TBX150R | EBow

#7 dewired

dewired

THE STAR

• Members
  • 1025 raksti
  • LocationSinCity

Pievienots 28 January 2012 - 10:10 AM

Netīrumus starpcitu var itin jauki nokasīt ar nederīgu kredītkarti (nu var arī ar derīgu, ja vien nav žēl :D ) vai kaut ko tādu. Un jā, kā jau Jānīc teica, pēc tīrīšanas obligāti saeļļo grifa virsmu. Var arī lietot tevis pieminēto steel wool, bet tad tai ir jābūt ļoti smalkai un kvalitatīvai. 000 gradācijai. Ja lietosi kaut ko no tā ko pie mums celtniecības bodēs tirgo, tad grifu visticamāk neatgriezeniski sabojāsi.
My soul is painted like the wings of butterflies,
Fairy tales of yesterday, will grow but never die,
I can fly, my friends!

#8 Jaaniic

Jaaniic

Ģitāras griezējs

• Members
  • 405 raksti
  • LocationRīga

Pievienots 28 January 2012 - 10:22 AM

Vienīgais, neeļļo, ja tev ir kļavas grifs. Bet nu visticamākais, ka tev ir rožkoka grifs un tad jā - eļļo.

Skatīt rakstudewired, 28 January 2012 - 10:10 AM teica:

Ja lietosi kaut ko no tā ko pie mums celtniecības bodēs tirgo, tad grifu visticamāk neatgriezeniski sabojāsi.
DIRT BE GONE :D
Ievietotais attēls

#9 Voxie

Voxie

Spēlmanis

• Members
  • 71 raksti

Pievienots 28 January 2012 - 12:26 PM

ar tam ladam, ka aizķeram man arī ir bijis un arī man slīpēja ladas, bet to problemu nenoversa tu tu vienkārši paņem kkādu nagu vīlīti un akurāti noslīpe ladi, tur īsti kļudīties nevarēsi jo tu slīpēsi ladas malu nevis pašu ladu, tapēc neko nesabojāsi

1 Lietotāji(s) lasa šo tēmu

0 biedri(s), 1 viesi(s), 0 anonīmi(s) lietotāji(s)

gandrs.lv gitarspele.lv banner