Andis rakstīja:
Un ja kādam Gibson sūdīgi skan tad vai nu jāiet pie ausu ārsta vai pie psihoterapeita lai sakārtotu pašnovērtējumu.
Negribu nevienu aizvainot, taču jāpievienojas vien ir šim viedoklim.
Man ir
korejiešu Dean, kurš maksā
tikpat (pat kādus pārdesmit eiro vairāk). Un es mīlu savu ģitāru. Taču - vai tā skan labāk par šo Gibson, vai citu tādas pašas cenu kategorijas Gibson? Nē.
Varbūt tas skanēs labāk par Gibson pēc apgreida?
Diemžēl jāatzīst, ka arī ne.
Koreja nav Amerika. Koksnes kvalitāte un instrumenta izgatavošanas tehnoloģija, diemžēl, tomēr atšķiras.
Katrs, kuram ir kaut cik ietrenēta auss, būs iemācījies
sadzirdēt koksni. Arī tēmas autoram es ieteiktu apmeklēt Gibson mājaslapu, paklausīties tur dzirdamos samplus, paskatīties video, un salīdzināt ar citu šajā cenu kategorijā atrodamo ģitāru demonstrācijas failiem:
http://www2.gibson.com/Products/Electri ... Faded.aspxJa man būtu apspriežamais LP, es nomainītu noņēmējus pret kādiem open-coil tipa hambakeriem, lai tā skaņa nav tik izplūdusi. Un tad, esmu pārliecināts, šis instruments skanētu tomēr labāk par jebkuriem analogiem no citām firmām.
Bet mani, lai gan allaž esmu apjūsmojis šīs ģitāras skaņu, LP konstrukcija, diemžēl, spēj novest līdz baltām pelītēm pāris minūšu laikā. Tādēļ jāspēlē vien savu korejiešu Dean, sapņojot, ka reiz tomēr tikšu pie PRS.

Pie noteikuma, ka cilvēks zin precīzi, ko vēlas - nu nav tā, ka, pērkot Gibson, maksā tikai par brendu. Ja esi pārliecināts, ka tas, ko tev vajag, ir tieši Gibson LP skanējums un dizains, tad ne ar kādu analogu palīdzību līdzīgā cenu kategorijā tu neko labāku neiegūsi. Iespējams, pat līdzīgu ne. Jā, par to pašu naudu var dabūt normālu Dean, labu japāņu Jackson, vai, ja paveicas, pat lielisku lietotu amerikāņu Fender. Bet Gibson LP skaņa tā nebūs.
Tā ka tēmas autoru var tikai apskaust. Viņš dabūs to, ko grib.