Pašlaik ir Piektdiena 10-09-2010 , 18:27:30

Visi laiki ir GMT + 2 stundas [ DST ]

Izveidot jaunu tēmu Reply to topic  [ 10 posts ] 
Autors Ziņojums
 Publicēt tēmu: Rhythm/Treble būtiska atšķirība
AtbildētAtbilde saņemta: Pirmdiena 08-02-2010 , 23:27:20 
Savējais

Pievienojies: Otrdiena 25-09-2007 , 20:23:21
Atbildes: 48
Jautājums sekojošs : No kā (ģitāras vai kombīša) ir atkarīga vairāk skanējuma atšķirība starp pārslēgšanu starp rhythm un treble režīmiem ?

Jautāju, jo reāli skatos šo te gabalu http://www.youtube.com/watch?v=eUfdWxzFncs un brīnos, jo kad sākas piedziedājums 43. sekundē, tad Džimmijs vienārši pārslēdz slēdzi uz treble režīmu un uzreiz ir jūtams normāls overdraivs. Iemācījos nospēlēt šito gabalu un man nu nekādi nav ne tuvu tik liela atšķirība starp režīmiem un neskan tā kā tajā video. Nu labi es saprotu, ka Džimmijam ir visaugstākās kvalitātes ģitāra un arī pārējais ekipējums un tik labu kvalitāti ar savu sūdīgo Epiphone Les Paul 100 man nekād neiegūt, bet moš man vienkārši settingos jāpamaina ? Ir idejas kādus settingus ir vērts pamainīt, lai būtu jūtamāka atšķirība ?

Uz augšu
 Profils  

Publicēt tēmu:
AtbildētAtbilde saņemta: Pirmdiena 08-02-2010 , 23:42:31 
Gitaristiem.lv
Gitaristiem.lv
Lietotāja avatārs

Pievienojies: Trešdiena 21-06-2006 , 13:50:38
Atbildes: 1981
Viņš tajā pat sekundē ar kāju pārslēdz arī pastiprinātāja kanālu no "clean" uz "overdrive".

Uz augšu
 Profils  

Publicēt tēmu:
AtbildētAtbilde saņemta: Pirmdiena 08-02-2010 , 23:52:09 
Savējais

Pievienojies: Otrdiena 25-09-2007 , 20:23:21
Atbildes: 48
Vai tiešām atbilde ir tik vienkārša ? Ja tā, tad baigi forši, jo es biju nez kāpēc iedomājies, ka moš ir iespējams to var panākt tikai pārslēdzot slēdzi uz ģitāras, ja saregulēt kaut kādus pareizos settingus. Tāpēc arī prasīju :D

Uz augšu
 Profils  

Publicēt tēmu:
AtbildētAtbilde saņemta: Otrdiena 09-02-2010 , 00:49:48 
Gitaristiem.lv
Gitaristiem.lv
Lietotāja avatārs

Ar slēdzi uz ģitāras pārslēdz skaņu noņēmēju no kakla pozīcijas uz tilta pozīciju un abus kopā. Nekādus setingus ar ģitāru, ja tā nav speciāli pārbūvēta, pārslēgt nevar.

Uz augšu
 Profils  

Publicēt tēmu:
AtbildētAtbilde saņemta: Otrdiena 09-02-2010 , 06:08:02 
Savējais

Pievienojies: Pirmdiena 12-10-2009 , 03:38:09
Atbildes: 35
Nu kapēc obligāti pārslēdz kanālu kombim, nepiekrītu.

Tātad ir tāda lieta, ka tieši šādi lampas reaģē uz signāla skaļumu un uz ģitārista spēlēšanas dinamiku, pagriez lampu kombi pietiekami skaļi un lampas sāks "breakot up", sāks draivot, šajā gadijumā starpiba starp noņēmēju skaļumu un viņa spēlēšanas dinamiku ir pietiekami liela lai jaukais 2245 marshalls atbildētu ar sulīgu draivu.

Vēl populārs variants ir uzgriezt kombi visai skaļi, tā ka ir jau manāms overdrive un nogriezt ģitāru klusāk ar volume potsi tā, ka draivs nozūd, tad, kad īstais brīdis pienācis, pagriez potsi vaļā un aiziet soliņā. Protams, arī šī metode vislabāk uzvedas ar lampām, jo kā jau minēju tās ir nenormāli dinamiskas. ;)

Par ko es nevaru īsti spriest ir viņa konkrētie noņēmēji, bet domāju, ka tie nav nekādi custom krāmi, bet gan oriģinālie PAF'i un kā redzi viņam arī noņemts metāla koverītis tilta noņēmējam, kas to padara ievērojami skaļāku + vienmēr pastāv iespēja mainīt attālumu starp noņēmējiem un stīgām, kas maina attiecīgi skaļumu.

Vislabākais risinājums? Lampas. Laba elektriskā ģitāra ir tikai puse no labas elektriskās skaņas.

Uz augšu
 Profils  

Publicēt tēmu:
AtbildētAtbilde saņemta: Otrdiena 09-02-2010 , 11:00:37 
Ģitāras griezējs
Lietotāja avatārs

Pievienojies: Piektdiena 31-07-2009 , 11:09:06
Atbildes: 399
Atrašanās vietas: Rīga / Liepāja
karlik rakstīja:

Tātad ir tāda lieta, ka tieši šādi lampas reaģē uz signāla skaļumu un uz ģitārista spēlēšanas dinamiku, pagriez lampu kombi pietiekami skaļi un lampas sāks "breakot up", sāks draivot, šajā gadijumā starpiba starp noņēmēju skaļumu un viņa spēlēšanas dinamiku ir pietiekami liela lai jaukais 2245 marshalls atbildētu ar sulīgu draivu.

Vēl populārs variants ir uzgriezt kombi visai skaļi, tā ka ir jau manāms overdrive un nogriezt ģitāru klusāk ar volume potsi tā, ka draivs nozūd, tad, kad īstais brīdis pienācis, pagriez potsi vaļā un aiziet soliņā. Protams, arī šī metode vislabāk uzvedas ar lampām, jo kā jau minēju tās ir nenormāli dinamiskas. ;)

Par ko es nevaru īsti spriest ir viņa konkrētie noņēmēji, bet domāju, ka tie nav nekādi custom krāmi, bet gan oriģinālie PAF'i un kā redzi viņam arī noņemts metāla koverītis tilta noņēmējam, kas to padara ievērojami skaļāku + vienmēr pastāv iespēja mainīt attālumu starp noņēmējiem un stīgām, kas maina attiecīgi skaļumu.

Vislabākais risinājums? Lampas. Laba elektriskā ģitāra ir tikai puse no labas elektriskās skaņas.

jap, varu piekrist šim te, vēl gribēju pieminēt - LP tipa gičām (kā arī citām, kam ir HH ar tādu pat slēgumu un 2 tone un 2 vol pogām) tak arī ir iespējams noregulēt vienu noņēmēju skaļāku, tad nu attiecīgi pārslēdzot uz to tiešām lampu kombim var notikt lūziens un tad mēs tiekam pie smukas zoles. Nesen tiku pie analoga Fuzz pedāļa ar germanium tranzistoriem, un tas nu ir pedālis, kas arī "dzīvo" līdzīgi lampu kombim - tīri strādājot ar VOL pogu uz gičas jau var panākt dažādu pakāpju fūzi, kas nu nekādi nav novērojams no digitālām kastēm :)
Ar solid state kombi šitādu pasākumu nevarēsi īstenot, tad tiešām atliek tajā pat sekundē pārslēgties uz Lead/OD vai whatever to otro kanālu jeb ieslēgt pedāli.

Uz augšu
 Profils  

Publicēt tēmu:
AtbildētAtbilde saņemta: Otrdiena 09-02-2010 , 11:31:09 
Savējais

augshejais rakstīja:
jap, varu piekrist šim te, vēl gribēju pieminēt - LP tipa gičām (kā arī citām, kam ir HH ar tādu pat slēgumu un 2 tone un 2 vol pogām) tak arī ir iespējams noregulēt vienu noņēmēju skaļāku, tad nu attiecīgi pārslēdzot uz to tiešām lampu kombim var notikt lūziens un tad mēs tiekam pie smukas zoles. Nesen tiku pie analoga Fuzz pedāļa ar germanium tranzistoriem, un tas nu ir pedālis, kas arī "dzīvo" līdzīgi lampu kombim - tīri strādājot ar VOL pogu uz gičas jau var panākt dažādu pakāpju fūzi, kas nu nekādi nav novērojams no digitālām kastēm :)
Ar solid state kombi šitādu pasākumu nevarēsi īstenot, tad tiešām atliek tajā pat sekundē pārslēgties uz Lead/OD vai whatever to otro kanālu jeb ieslēgt pedāli.

Ā vo, velviens variants, ko nebiju iedomājies. Jā ar diviem volumiem var dažādi uzgriezt. Nu jā, man nav tādu giču un vienmēr riebies ņemties ar 4 pogām, tapēc arī neaizdomājos. :)

Uz augšu
 Profils  

Publicēt tēmu:
AtbildētAtbilde saņemta: Otrdiena 09-02-2010 , 15:22:50 
Ģitāras griezējs

Pievienojies: Svētdena 05-08-2007 , 13:42:01
Atbildes: 498
Atrašanās vietas: Jelgava
karlik rakstīja:

Taisnība vien ir Andim. Kapēc? Nu, tādas pārejas clean / crunch Džimijam ir tipiskas, un koncertu video tā dancošana pa pedāli ir bijusi nereti redzama.

Un pietam pārāk tīrs jau tas clean izklausās.

Uz augšu
 Profils  

Publicēt tēmu:
AtbildētAtbilde saņemta: Otrdiena 09-02-2010 , 23:18:23 
Gitaristiem.lv
Gitaristiem.lv
Lietotāja avatārs

Pie kam izskatās ka tieši tajā brīdī viņš ar kreiso kāju uzbrien uz fūtsviča/pedāļa.

Uz augšu
 Profils  

Publicēt tēmu:
AtbildētAtbilde saņemta: Trešdiena 10-02-2010 , 00:36:19 
Savējais

2tritones rakstīja:

Taisnība vien ir Andim. Kapēc? Nu, tādas pārejas clean / crunch Džimijam ir tipiskas, un koncertu video tā dancošana pa pedāli ir bijusi nereti redzama.

Un pietam pārāk tīrs jau tas clean izklausās.

Nepiekrītu galīgi. Un tas tak ir smieklīgs arguments tagad par to kā vinš ko dara koncertā, tā jau ir pavisam cita opera kā arī, ka tā ir tipiska pāreja Džimmijam, kam tā nav tipiska pāreja? :D

Žēl, ka man tieši tagad jābraukā starp valstīm, a to jums uztaisīt vienkāršu video demonstrāciju tam visam. Lietoju Marshall JVM un spēlēju primāri uz viņa ar single coiliem, ar telekāsteri un ticiet man, ir ļoti liela nozīme tam visam, ko augstāk rakstiju. Kā arī labs piemērs ir tas, ka ja es spēlēju tele un man ir mans pats tīrākais (clean) iestādijums un tad pārspraužos uz giču ar Zakk Wylde EMG signature sūdiem, tad tieši tajos pašos iestādijumos, neko nemainot, ir absolūts zāģis.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Reply to topic  [ 10 posts ] 

Visi laiki ir GMT + 2 stundas [ DST ]

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: artemijs, Dolfs un 2 viesi

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum